Aanbod

Zijnswerk richt zich op Bezield leiderschap. Wat is dat? Er zijn honderden definities van leiderschap… Uitgangspunt is meestal dat het gaat over leiding geven aan anderen. Er is een ongelooflijk aantal leiderschapsmodellen en vele typen van leiderschap etc. Vele daarvan maken het erg ingewikkeld…

Zijnswerk houdt het simpel (dat is al moeilijk genoeg). Er wordt vooral met één model gewerkt en dat is het model ‘jijzelf’. Elke vorm van leiderschap begint namelijk met het leiding geven aan jezelf. En daarvoor is het nodig dat je jezelf leert kennen, dat je contact krijgt met jezelf, dat je leert luisteren naar en te communiceren met jezelf, dat je jezelf serieus neemt en dat je met compassie naar jezelf kunt kijken en voelen.

Het hele Zijnswerk-aanbod van coaching en training is hierop gebaseerd. Dit is áltijd het uitgangspunt.

Het is verbazingwekkend hoe oneindig veel mogelijkheden er ontstaan zodra je écht interesse gaat tonen in jezelf. Alles wat jij doet, voelt, ontvangt, geeft, communiceert, hoort, ruikt, ziet, proeft etc. ervaar jij namelijk in jezelf. Het contact met een andere persoon dus ook. De ander is voor jou alleen ín jou te ervaren en voor jou altijd op jouw unieke manier. Dat ervaren dat doet bovendien altijd iets met je. Daar vind je wat van en dat bepaalt wat er in het contact gebeurt. Als jij daarop invloed wilt uitoefenen en leiding wilt nemen dan is het belangrijk dat je daarvan bewust bent. Dat je weet wie er op dat moment de leiding heeft in jou.

Zijnswerk brengt je in contact met jouw ‘innerlijke medewerkers’ en toont je al hun gezichten. Dit is de basis onder de persoonlijke coaching, team-coaching en conflict-begeleiding en het uitgangspunt bij de leiderschapsreizen en -retreats.