Post-vakantie gedicht

Nu je net begonnen bent na je vakantie weet je nog hoe vakantie en vrije tijd voelt en wat deze tijd met je gedaan heeft, voor je betekend heeft. Het is vaak wel lekker om na je vakantie weer vol aan de bak te gaan, maar voor je het weet plof je ’s avonds weer uitgeput op de bank neer. Dan heb je eigenlijk teveel gegeven en geen puf meer voor je partner, kinderen en vrienden. Je weet dat en toch doe je het de volgende dag weer. Neem daarom je vakantie-ervaring mee in je werkzaamheden. Wees je bewust van je zelf terwijl je je taken uitvoert. Voel wat er gebeurt en maak daar een gewoonte van. Neem de leiding over je leven, over jezelf. Vertraag, vertraag, vertraag je stap.  Laat dit diepe, eenvoudige gedicht je daarin inspireren. Wie zacht stapt komt ver.

Dit gedicht zag ik enkele jaren geleden hangen bij een dansworkshop.
Het pakte mij. Pakt het jou?
Ik ben benieuwd wie dit gedicht geschreven heeft.
Weet jij het? Dan hoor ik dat graag.

Vertraag.
Vertraag.
Vertraag je stap.

Stap trager dan je hartslag vraagt.

Verlangzaam.
Verlangzaam.
Verlangzaam je verlangen.

En verdwijn met mate.

Neem niet je tijd
En laat de tijd je nemen – 
Laat.

Geplaatst in Bezinning en bewustwording, Leiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *