designed door Valeria_aksakova - Freepik.com

Als je in de jampot zit zie je niet wat er op het etiket staat

Het invullen van de vacatures die je hebt is wellicht een enorme uitdaging, nog belangrijker is het behouden van je medewerkers! Voor je het weet zijn ook je gezonde medewerkers vertrokken, naar hun volgende baan of bijvoorbeeld door ziekte of verminderde betrokkenheid (aanwezig maar toch afwezig). Je energie richten op het behoud van talenten, kennis en kunde (en dus op een gezonde inspirerende werk-omgeving) is veel effectiever dan opnieuw een werving en selectie campagne op te starten, mensen inwerken etc etc. Richt je dus op de ruimte tussen je medewerkers. Wat mij betreft begint dat door je te richten op hun innerlijke ruimte:

• Vind en zie de ‘ontheemde’ mensen in je bedrijf en zorg dat ze zich weer thuis voelen.

• Zoek uit wat maakt dat medewerkers aanwezig zijn maar niet betrokken zijn bij je organisatie.

• Ontwikkel de ogen om te zien wie er wel en niet betrokken zijn en ga in gesprek hierover.

• Sta er voor open dat ook jij zelf een ‘ingrediënt’ bent van de sfeer en betrokkenheid op de werkvloer, stel je kwetsbaar en open op en zie wat er dan gebeurt. Laat je verrassen!

• Stel managers/leidinggevenden in staat om moeilijke gesprekken aan te gaan door ze hierin bij te staan, te (laten) trainen.
Hou je gematigd bezig met targets en KPI’s en richt je op de voorwaarden om die te kunnen behalen. Soft skills boven kennis. Leer te begrijpen en voorkom zo dat je oordeelt.

• Visualiseer af en toe eens wat de effecten hiervan zouden kunnen zijn.

• Kom je er niet uit (want zo makkelijk is het niet!), haal er dan een professional van buiten bij die met andere ogen naar jullie situatie kan kijken. Iemand die wél het etiket op de jampot kan lezen. 

Geplaatst in Bezinning en bewustwording, Leiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *