Het geheim van verbinding

Hoe je ’s morgens opstaat en daarna naar je werk gaat maakt nogal uit. Heb je er zin in of is het vooral ‘frisse tegenzin’? Waardoor wordt die zin of tegenzin bepaald? Wat is er wél bij zin en wat is er niet bij tegenzin? Waarom voel je bij zin frisse levendige energie en wat maakt dat je bij tegenzin vooral ‘beuh’ voelt, of zwaarte etc?

Volgens mij draait het hier vooral om het voelen van verbinding. Verbinding met je taken, verbinding met je collega’s, verbinding met je eigen doelen en verbinding met een hoger doel en/of een gezamenlijk doel.

Verbinding geeft het leven zin. En verbinding is iets dat je voelt. Voel je geen verbinding, dan is er vermoedelijk ook geen energie daar. Het resoneert niet. Zoals dat ook bij een stemvork werkt: Als een stemvork resoneert op een bepaalde toon dan is er een verbinding tussen de fysieke vorm van de stemvork en de energetische vorm van de klank. Alléén de juiste klank laat de stemvork trillen. Alleen dan is er een gezamenlijke resonantie, verbondenheid. (Zie ook dit korte filmpje van 1,5 minuut op Youtube: https://youtu.be/aCocQa2Bcuc)

Een mens zou je kunnen zien als een stemvork. De vorm bepaalt de functie.
Weet jij waarmee je (niet) resoneert? Voel je de aan- of afwezigheid van verbinding daar?
Hoe verbind je opnieuw als je de verbinding kwijt bent? Maak jij de muziek of loop je achter de muziek aan? Is het een beter dan het andere?

Reacties op deze blog zijn welkom. Wat is jouw visie op verbinding?

Geplaatst in Bezinning en bewustwording, Leiderschap.

2 reacties

  1. Bedankt voor je reactie Stella. Leuk om te lezen dat het gewaardeerd wordt. Mochten mijn blogs vragen bij je oproepen dan hoor ik dat graag.
    Je maakt me ook nieuwsgierig: Wat is het dat je aanspreekt in de teksten op de website?

    Hartelijke groet, Ivo van den Heuvel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *